Νέα

Πυρκαγιά μικρής έκτασης εκδηλώθηκε σήμερα 22/7/2020 το μεσημέρι, κοντά στο στρατόπεδο Σακέτα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, κοντά στο στρατόπεδο Σακέτα, εξ' αιτίας βραχυκυκλώματος της ΔΕΗ. Η πυρκαγιά δεν πήρε μεγάλη έκταση, χάρι στην άμεση επέμβαση του Καισαριανή-1, της Π.Υ. & του Βύρωνα.

 

2020-07-22 Μνημόσυνο του Δημ. Καραμολέγου & των πεσόντων πυροσβεστών στον ΚΑΡΕΑ

Στις 19:00 το απόγευμα της 22ης Ιουλίου στη μνήμη των πεσόντων, Εθελοντή Δασοπροστασίας Δ. Καισαριανής Δημήτρη Καραμολέγκου & των Αρχιπυροσβεστών Μαλούκου Δημητρίου, Μαυραειδή Θεμιστοκλή & του Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια κατάσβεσης της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς του Υμηττού στις 22 Ιουλίου 1998.

 

ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!

 

Τοποθέτηση και του δεύτερου Φ/Β panel στο Π/Τ 3° πλάτωμα

Επι τέλους τοποθετήθηκε και το δεύτερο φωτοβολταϊκό πάνελ από την δυτική πλευρά του παρατηρητηρίου, ώστε να καλύπτει και το λάθος τοποθετημένο από την ανατολική.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Από τις 10:00 το πρωί, η Εθελοντική Δασοπροστασία Δ. Καισαριανής συμμετέχει στις προσπάθειες αναζήτησης του Γιώργου Κολπακίδη στον Υμηττό, με 16 εθελοντές και 2 οχήματα.

Οι βάνδαλοι ξαναχτυπούν...

Καινούριες μεθόδους βανδαλισμού ανακάλυψαν οι γνωστοί-άγνωστοι Ούννοι που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο βουνό. Σπάνε παγκάκια, βάνες, παρατηρητήρια, αδειάζουν δεξαμενές και αφήνουν και τα σκουπίδια τους. Σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου, στην προσπάθειά τους να μπουν στο παρατηρητήριο 3ου πλατώματος, άφησαν το λουκέτο στην κατάσταση που φαίνεται στη φωτογραφία.

Αν νομίζουν ότι θα πτοηθούμε, ματαιοπονούν. Αν νομίζουν ότι θα κουραστούμε, είναι γελασμένοι. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να στερούν, έστω και παροδικά, τον κόσμο που επισκέπτεται το βουνό από ένα παγκάκι να ξαποστάσει...

 

Ενημερωτικά, ο ΣΠΑΥ έχει αναλάβει να ανακατασκευάσει το παρατηρητήριο 3ου πλατώματος και περιμένουμε ν᾽ αρχίσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν.

Λέμε και ξαναλέμε ότι ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ. Καλούμε όλους εσάς, τους καθημερινούς επισκέπτες του βουνού,να το περιφρουρήσετε από κάθε λογής βανδάλους ή άλλους "καλοθελητές".

Ξεκινάμε την περιφρούρηση του Υμηττού με ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΙ' ΑΥΤΟΝ.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ COVID-19

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ COVID-19

 

Στα πλαίσια της αναγκαιότητας έναρξης των βαρδιών Δασοπροστασίας λόγω αντιπυρικής περιόδου και σε συνεργασία με υγειονομικούς, αλλά και βάσει των κατευθύνσεων του Ε.Ο.Δ.Υ., προχωρήσαμε στη σύνταξη πρωτοκόλλου ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμόζεται ανελλιπώς από τα μέλη που θα εκτελούν υπηρεσίες στον Υμηττό.

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΌ

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών κλείνει η πρόσβαση στον Υμηττό προκειμένου να περιοριστεί η συνάθροιση κοινού ως πρόσθετο μέτρο προφύλαξης κατά της μετάδοσης του ιού.

 

 

 

29-12-2019 ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΌ

Πυρκαγιά στο λόφο Αράπη, 8 Σεπτέμβρη 2019

Άμεση ήταν η επέμβαση της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής στην πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο λόφο Αράπη, στις 02:45 της Κυριακής 8 Σεπτέμβρη. Το ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ-1, που βρισκόταν σε περιπολία στο βουνό, έσπευσε στο σημείο μετά από κλήση του Κέντρου της Πυροσβεστικής και παράλληλα ξεκίνησε την κινητοποίηση των εθελοντών.

Παρά τη δύσκολη ώρα, στην επιχείρηση συμμετείχαν 10 εθελοντές με δύο οχήματα. Η έγκαιρη άφιξη των ενισχύσεων (4 οχήματα της Πυροσβεστικής και 2 της Δασοπροστασίας Βύρωνα), η συντονισμένη προσπάθεια από όλες τις δυνάμεις και οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν περιόρισαν την καμένη έκταση περίπου στα 2 στρέμματα ξηρά χόρτα.

Σημειώνουμε ότι απ᾽ το ίδιο σημείο είχε ξεκινήσει η μεγάλη πυρκαγιά της 10ης Αυγούστου 2017, καθώς και ότι οι δεξαμενές πυρόσβεσης που βρίσκονται στην περιοχή έχουν υποστεί πολλές φορές βανδαλισμούς, ή έχουν μυστυριωδώς αδειάσει.

Δηλώνουμε ότι όσοι, με κάθε τρόπο, επιβουλεύονται το δάσος θα μας βρίσκουν μπροστά τους, ό,τι ώρα και να είναι. Καλούμε το λαό της Καισαριανής και των γύρω περιοχών να περιφρουρήσει το κοινωνικό αγαθό που λέγεται δάσος, να εκπαιδευτεί και να δυναμώσει το εθελοντικό κίνημα, αλλά και να βρίσκεται σε επαγρύπνηση. 

Syndicate content