Η συνεργασία γίνεται πράξη

Έρχεται το πρώτο μέρος της βοήθειας απ’ τους ελληνογερμανικούς συλλόγους
Ολοκληρώνονται οι πυρετώδεις ετοιμασίες για την υποδοχή του πυροσβεστικού από τη Γερμανία, το οποίο αναμένεται να φτάσει στην Καισαριανή το βράδυ της 8ης Απριλίου. Την επόμενη μέρα, θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή υποδοχής στο Δημαρχείο, παρουσία του Γερμανού Πρέσβη, Γερμανών κι Ελλήνων βουλευτών, των μελών της Ένωσης Ελληνογερμανικών Εταιρειών, φορέων της πόλης.

Το πυροσβεστικό, ένα Magirus-Deutz με χωρητικότητα 7 τόνους νερού, αποτελεί το πρώτο μέρος της βοήθειας στην Εθελοντική Δασοπροστασία Δ. Καισαριανής, που προσφέρουν μετά από έντονες προσπάθειες τα μέλη της Ένωσης Ελληνογερμανικών Εταιρειών, με πρωτοβουλία των κυριών Βέρας Δημοπούλου-Βοζίκη και Χριστίνας Αλεξοπούλου, προέδρου και γραμματέα αντίστοιχα του Ελληνογερμανικού Κέντρου Αλληλεγγύης στην Αθήνα.
Οι διαδικασίες αποδοχής της δωρεάς, εκτελωνισμού του οχήματος κλπ., αντιμετωπίζονται απ’ το προσωπικό του Δήμου και τους υπεύθυνους αντιδημάρχους κα Γ. Φιλίππου και κ. Δ. Παπαδέλη. Στο μεταξύ, προχωρούν με σταθερούς ρυθμούς απ’ το Γραφείο Τύπου σε συνεργασία με τους εθελοντές μας οι προετοιμασίες για την υποδοχή και διαμονή των προσκεκλημένων, που θα αποτελέσουν ένα μεγάλο, ουσιαστικά κι επικοινωνιακά, γεγονός για την πόλη μας.
Το πυροσβεστικό θα φέρουν στην Ελλάδα ο κ. Χέρμαν, Περιφερειακός Διοικητής της Γερμανικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κι o κ. Οσέρ διοικητής της Π.Υ. του Τύμπιγκεν , στον οποίο ανήκε το όχημα. Οι άνθρωποι αυτοί, ως μόνη επιθυμία για το πρόγραμμά τους στην Αθήνα, ζήτησαν την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Ηρώων του Σκοπευτηρίου και την περιήγηση στην ιστορική πόλη της Καισαριανής .
Εκτός όμως, απ’ τη συγκινητική αυτή εκδήλωση τιμής κι ιστορικής μνήμης, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη Μονή Καισαριανής και τον τομέα ευθύνης της Δασοπροστασίας κι ενδεχομένως στην Πάρνηθα, όπου θα μπορέσουν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής. Επίσης, θα εκπαιδεύσουν εντατικά τους εθελοντές της Δασοπροστασίας στη χρήση του νέου πυροσβεστικού και θα πραγματοποιήσουν άσκηση σε συνδυασμό με τα άλλα δύο οχήματα της ΕΔΔΚ.