Δασοπροστασία Καισαριανής

 Η Καισαριανή βρίσκεται σ'ενα περιβάλλον προικισμένο απ'τη φύση. Από τη βόρεια και ανατολική της πλευρά περιβάλλεται από ένα καταπράσινο πευκοδάσος. Ένα πευκοδάσος που συνεχώς δέχεται πιέσεις...
Παράλληλα η Καισαριανή έχει το προνόμιο να διαθέτει μία από τις πιο δυναμικές ομάδες Εθελοντικής Δασοπροστασίας. Ένα θεσμό που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 1985 και συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα.
O ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ της  Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής είναι αφ'ενός η περιφρούρηση του Δάσους του Υμηττού για τον έγκαιρο εντοπισμό & αναγγελία της φωτιάς και αφ'ετέρου η γρήγορη προσβολή της και με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
Η επίτευξη του στόχου αυτού περνάει μέσα από την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Υμηττού, από τη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας, αλλά και μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση των εθελοντών, ώστε να μπορούν να εκτελούν την αποστολή τους με ασφάλεια.

Για να αποκτήσει κάποιος τον τιμητικό τίτλο του ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ χρειάζεται να αφιερώσει minimum μια τρίωρη βάρδια επιτήρησης την εβδομάδα κατά τη αντιπυρική περίοδο.

Για περισσότερες  πληροφορίες απευθυνθείτε στο πυροφυλάκιο

"ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ" τηλ. 210 7244042

που βρίσκεται

στο δρόμo για το Μοναστήρι της Καισαριανής.