ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Καισαριανή 6/4/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι "ανυπότακτοι", στην προσπάθειά τους να αντιπολιτευτούν (δικαίωμά τους), κάνοντας την «τρίχα-τριχιά» και χωρίς καμία αίσθηση του μέτρου, άρχισαν να κουνούν το δάκτυλο ακόμα και στην Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής.

Δεν γνωρίζουμε από πού προκύπτουν οι πληροφορίες για τη δράση της ΕΔΔΚ, πάντως τα όσα με περισσή σιγουριά και στόμφο παρουσιάζουν απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, οι Καισαριανιώτες αλλά και οι χιλιάδες εθελοντές που έχουν κατά καιρούς περάσει από την ΕΔΔΚ, την πραγματικότητα αυτή την γνωρίζουν πολύ καλά. Η 30χρονη προσφορά της Δασοπροστασίας, ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής, είναι τέτοια ώστε η όποια προσπάθεια συκοφάντησης και διαστρέβλωσης του έργου της να πέφτει στο κενό.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε, αποτέλεσε πάγια αρχή μας ότι ο εθελοντισμός πέρα από έκφραση αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο είναι κίνημα διεκδίκησης, από ενεργούς πολίτες στρατευμένους στο όνειρο. Σε αυτή τη βάση διαχρονικά συγκρουστήκαμε με τον "εθελοντισμό" της υποταγής, τον "εθελοντισμό" με μισθό, που υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, κι ας ήταν ο δρόμος αυτός πολύ πιο δύσκολος, κοπιαστικός και κάποιες φορές μοναχικός.

Οι εθελοντές της ΕΔΔΚ, είναι και αυτοί εργαζόμενοι που βιώνουν τα ίδια προβλήματα όπως και η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, είναι νέοι άνθρωποι που τους τσακίζει η ανεργία, άνθρωποι που παλεύουν από πολλά και διαφορετικά μετερίζια για να φτιάξουν ένα πιο φωτεινό αύριο. Αυτό που καταθέτουν καθημερινά είναι η ψυχή τους. Πάει πολύ, κάποιοι που δεν κίνησαν ποτέ ούτε το μικρό τους δακτυλάκι για τη διάσωση της ανάσας μας και της ανάσας των παιδιών μας, να θέλουν να παρουσιάσουν ότι η δράση αυτή στρέφεται ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα.

Αν η "ανυπότακτη" επιλογή που προτείνουν είναι να αφήσουμε το περιβάλλον να καταστραφεί, το δάσος να καεί ή να γίνει σκουπιδότοπος γιατί το κράτος είναι αδιάφορο και έχει άλλους σχεδιασμούς, τότε είμαστε ξεκάθαρα σε αντίπερα όχθη. Εμείς την επιλογή μας την έχουμε κάνει εδώ και 30 χρόνια και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την περιφρούρηση αυτού κομματιού του πράσινης γης που λέγετε δάσος του Υμηττού,  ενώ ταυτόχρονα διαπαιδαγωγούμε τα μέλη και τους φίλους, ότι δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά απαιτείται διεκδίκηση και κοινωνικοί αγώνες.

Όποιος έχει έστω και την παραμικρή σχέση με την Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής, αυτά τα ξέρει από πρώτο χέρι.

Ας σκεφτούν οι όποιοι "ανυπότακτοι", αν αξίζει –προκειμένου να ντυθεί ένα ευφάνταστο κατηγορητήριο-, να σπιλωθεί η δράση εκατοντάδων ανθρώπων που καθημερινά καταθέτουν τη ψυχή τους. Καλλίτερα γι’ αυτούς θα ήταν να επιλέγουν σωστότερα το στόχο τους και όχι να τον υποτάσσουν σε εκείνο που ευκαιριακά τους βολεύει.

Λίγη περίσκεψη δεν βλάπτει.

 

Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής.