Η δράση μας συνεχίζεται και το χειμώνα

Το κρύο δε μας σταματά!

Η ΕΔΔΚ συνεχίζει τη λειτουργία της και μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιώντας εκπαιδεύσεις, συντήρηση υποδομών και εξοπλισμού, συμμετέχοντας σε αναδασώσεις και ενημερώσεις πολιτών, παρεμβαίνοντας ενεργά στα θέματα νομοθεσίας για την προστασία του Υμηττού και επιχειρώντας, όταν κριθεί αναγκαίο, σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιονοπτώσεις).

Αυτές τις μέρες, ύστερα από επίμονα αιτήματα της ΕΔΔΚ, τοποθετήθηκαν από το ΣΠΑΥ κλειδαριές στα παρατηρητήρια 3ου πλατώματος, Αστερίου και Κυρα-Λένης και ξεκίνησε έτσι η συντήρησή τους, με στόχο να καταστούν πιο λειτουργικά και ασφαλή για τους εθελοντές.

Με σκοπό την καλή λειτουργία της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η ΕΔΔΚ χωρίζεται στους εξής τομείς δραστηριοτήτων, στους οποίους μπορούν και πρέπει να ενταχθούν όλοι οι εθελοντές, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους:

  • Οχημάτων-Εξοπλισμού: Φροντίζει και συντηρεί τα οχήματα και τον Η/Μ εξοπλισμό της ΕΔΔΚ με στόχο την επιχειρησιακή του ετοιμότητα και φυσικά... τη μακροζωΐα του. Συντονιστής Δ151 (κιν.6976052266)
  • Επιχειρήσεις-Εκπαιδεύσεις: Μεριμνά για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων, τη διοργάνωση εκπαιδεύσεων, ασκήσεων και γενικότερα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα & κινητοποίηση των εθελοντών. Συντονιστής Δ088 (κιν. 6977772232)
  • Γραμματεία: Παρέχει γραμματειακή υποστήριξη και φροντίζει τη δημόσια εικόνα της ΕΔΔΚ (ΜΜΕ, ιστοσελίδα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κτλ.) Συντονιστής Δ174 (κιν. 6948286597)
  • Διοικητική Μέριμνα: Παρέχει διοικητική μέριμνα σε κάθε δραστηριότητα (υποστήριξη επιχειρήσεων, εκδηλώσεων, εκπαιδεύσεων κλπ) της ΕΔΔΚ. Συντονίστρια Δ028 (κιν. 6932862409)
  • Υποδομές: Πιάνουν τα χέρια τους και αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν κάθε κατασκευή κι επισκευή που χρειάζονται οι υποδομές της ΕΔΔΚ. Συντονιστής Δ097 (κιν. 6976338318)

 

Ετοιμαστείτε (και βοηθήστε όσο μπορείτε να ετοιμαστούν) για Τσιτσί-κρασί πάρτυ μετά τις γιορτές, περιπάτους γνωριμίας στο βουνό, εκπαιδεύσεις κι ασκήσεις την άνοιξη και άλλα πολλά που είναι στα σκαριά. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν.