ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011, η Επιτροπή και μέλη της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Καισαριανής (ΕΔΔΚ), στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ανταλλαγής Εμπειρογνωμόνων, υποδέχτηκαν αντιπροσωπεία της Πολιτικής Προστασίας της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Η πρόταση για την επίσκεψη στην ΕΔΔΚ έγινε από την Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων & Εθελοντισμού της ΓΓΠΠ σαν την παλαιότερη, πολυπληθέστερη και με πολυσχιδείς δραστηριότητες αμιγώς εθελοντική ομάδα. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η Natasa Diatkova, υπεύθυνη Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών της Τσεχίας, και ο Stepan Kavan, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Τσεχίας. Ο Δήμος Καισαριανής εκπροσωπήθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο, Δημήτρη Χασάπη, σύνδεσμο του Δήμου με τη Εθελοντική Ομάδα και την Ειρήνη Καγιαμπάκη, γραμματέα.

Το απόγευμα, η αντιπροσωπεία παρελήφθη από το ξενοδοχείο «Titania» και επισκέφθηκε το Κεντρικό Πυροφυλάκειο της ΕΔΔΚ, όπου κατά την διάρκεια του απογευματινού καφέ, δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής εμπειριών και ανάλυσης του τρόπου λειτουργίας της. Ακολούθως ξεναγήθηκε στο πανέμορφο δάσος του Υμηττού, στα ιστορικά του μνημεία και γνώρισε από κοντά τα παρατηρητήρια της Εθελοντικής Δασοπροστασίας.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΔΔΚ (Στάδιο Εθνικού Αστέρα). Εκεί, αφού έγινε αναλυτική παρουσίαση των οχημάτων και του εξοπλισμού της Δασοπροστασίας, ακολούθησε παρουσίαση πλούσιου οπτικοαουστικού υλικού από δράσεις και εκπαιδεύσεις της ΕΔΔΚ και της ΟΑΣ (Ομάδα Αντιμετώπισης Σεισμών).

Η βραδιά προχώρησε με ανταλλαγή αναμνηστικών και συζήτηση με πλήθος εθελοντών σε εγκάρδιο περιβάλλον με τη συνοδεία εκλεκτών μικρασιάτικων μεζέδων και ρακής. Η πολύ ενδιαφέρουσα και για τις δύο πλευρές επίσκεψη, κράτησε ως αργά το βράδι και έληξε με μεταμεσονύκτιο ποτό σε μπαράκι των Εξαρχείων.