ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ Π.Υ. του TUBINGEN «ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 2009»

Κατά το διάστημα μεταξύ 21-4-09 και 29-4-09, 6μελής ομάδα εθελοντών της ΕΔΔΚ μετέβη στο Τύμπιγγεν της Γερμανίας μετά από πρόσκληση της εκεί Περιφερειακής Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ένωσης Γερμανοελληνικών Εταιρειών, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό σεμινάριο και άσκηση με την επωνυμία «Δασική Πυροπροστασία 2009». Την αποστολή της ΕΔΔΚ συνόδευσε η αρμόδια για την Δασοπροστασία δημ. Σύμβουλος Καισαριανής κ. Γεωργία Φιλίππου.

Στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης, την αποστολή της ΕΔΔΚ παρέλαβε ο Διοικητής της Π.Υ. του Τύμπιγγεν κ. Μίχαελ Όσερ προκειμένου να την μεταφέρει στο Τύμπιγγεν. Με την άφιξή της εκεί, η ομάδα της ΕΔΔΚ έγινε επισήμως δεκτή από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Μπόρις Πάλμερ, ο οποίος παρέθεσε δεξίωση στο Δημαρχείο, όπου αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα. Ακολούθησε ξενάγηση στην ιστορική πόλη.

 

Το πρωί της Τετάρτης 22-4-09, όχημα της Π.Υ. του Άμερμπουχ μετέφερε την ομάδα της ΕΔΔΚ στο αεροδρόμιο του Πόλτριγκεν, όπου ανέμενε ο Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ. και πρόεδρος της ένωσης Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων κ. Καρλ Χέρμαν καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Από εκεί, στις 10 π.μ., η ομάδα της ΕΔΔΚ επιβιβάστηκε μαζί με τον κ. Χέρμαν σε ελικόπτερο που παραχώρησε η Γερμανική Αστυνομία και έκανε δίωρη εκπαίδευση για τον εναέριο εντοπισμό δασικής πυρκαγιάς σε πρώιμο στάδιο πάνω από τον Μέλανα Δρυμό και το δάσος του Σένμπουχ.

Μετά την επιστροφή στο ελικοδρόμιο, στις 12, η ομάδα της ΕΔΔΚ κατευθύνθηκε στο Μπράιτενχολτζ, με όχημα της Π.Υ. του Ντετενχάουζεν, όπου στις 12.30 της παρέθεσε γεύμα ο Δήμαρχος της πόλης κ. Οβ.

Στις 14:00, η ομάδα της ΕΔΔΚ συνοδευόμενη από τον δασάρχη του Σένμπουχ κόμητα φον Μπύλοβ επισκέφτηκε το δάσος όπου έκανε εκπαίδευση για την διαχείριση δασικών οικοσυστημάτων. Στις 18:00 η ομάδα της ΕΔΔΚ κατέληξε στο βασιλικό κυνηγετικό περίπτερο προσκεκλημένη σε μικρή γιορτή που διοργάνωσε η Π.Υ. και το δασαρχείο. Την βραδιά έκλεισε η μπάντα της κυνηγετικής ομοσπονδίας της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

 

 

 

 

 

 

Την Πέμπτη 23-4-09 η αποστολή της ΕΔΔΚ μετέβη στην Στουτγκάρδη μαζί με εκπροσώπους του Γερμανοελληνικού συλλόγου, όπου επισκέφτηκε το Κοινοβούλιο προσκεκλημένη της βουλευτού κ. Ρίτας Χάλα-Χάιντ. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΕΔΔΚ παρακάθησε σε γεύμα που της παρέθεσε η κ. Χάλα-Χάιντ στο κοινοβούλιο και παρακολούθησε συνεδρίαση της ολομέλειας του κοινοβουλίου. Το βράδυ, δείπνο στην ΕΔΔΚ παρέθεσε ο Γερμανοελληνικός σύλλογος στο Τύμπιγγεν.

Την Παρασκευή 24-4-09, η αντιπροσωπεία της ΕΔΔΚ μαζί με τον διοικητή πόλης της Π.Υ. του Τύμπιγγεν κ. Όσερ μετέβη στην Δασολογική σχολή του Πανεπιστημίου εφαρμοσμένων δασικών επιστημών του Ρότεμπουργκ με όχημα της οικείας Π.Υ. Εκεί παρακολούθησαν στις 10:00 μάθημα του πρύτανη, καθηγητή Δρ. Κάιζερ με θέμα τις τακτικές δασοπυρόσβεσης και την διαφοροποίησή τους στους διαφορετικούς τύπους δασικού περιβάλλοντος και κλιμάτων της Ευρώπης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του σχετικού ερευνητικού προγράμματος που υλοποιούν το Παν/μιο του Ρότεμπουργκ από κοινού με το ινστιτούτο Boi Kreuzer και την Π.Υ. της Φρανκφούρτης.

Το μεσημέρι παρετέθη γεύμα στη Λέσχη του Πανεπιστημίου.

Στις 14:00, η αντιπροσωπεία μετέβη στο ερευνητικό δάσος του Πανεπιστημίου, όπου ο καθηγητής Δρ. Βόλφ έκανε δίωρη πρακτική εκπαίδευση για την ασφαλή χρήση αλυσοπρίονων στο δάσος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πρωί του Σαββάτου 25-4-09, όχημα της Π.Υ. του Νέρεν μετέφερε την ομάδα της ΕΔΔΚ στο δάσος του Σένμπουχ προκειμένου να πάρει μέρος σε άσκηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς που οργάνωσε η Περιφερειακή διοίκηση της Π.Υ. Στην άσκηση που έγινε υπό τις διαταγές του περιφερειακού διοικητή κ. Κάρλ Χέρμαν, συμμετείχαν ο διοικητής πόλης του Τύμπιγγεν κ. Μίχαελ Όσερ, ένα αυτοκινούμενο κέντρο επιχειρήσεων και 10 πυροσβεστικά οχήματα από το Τύμπιγγεν, το Άμερμπουχ και το Ντέτενχάουζεν με δύναμη 60 πυροσβεστών.

Την άσκηση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Δασικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης και την κάλυψαν ευρύτατα τα γερμανικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.

Μετά το πέρας της άσκησης η ομάδα της ΕΔΔΚ γευμάτισε μαζί με όλους του πυροσβέστες που συμμετείχαν στην άσκηση, στον κεντρικό πυροσβεστικό σταθμό του Τύμπιγγεν.

Στις 14:00, ο περιφερειακός διοικητής κ. Καρλ Χέρμαν παρουσίασε την δομή της Γερμανικής Π.Υ. και στη συνέχεια επέδωσε στους εθελοντές τα βεβαιωτικά που πιστοποιούν την εκπαίδευση που έκαναν.

Στις 20:00, η ομάδα της ΕΔΔΚ παρέστη στην συγκινητική αποχαιρετιστήρια βραδιά που οργάνωσε ο Γερμανοελληνικός σύλλογος του Τύμπιγγεν.

Στην βραδιά, παρέστησαν ο περιφερειακός διοικητής κ. Καρλ Χέρμαν, ο διοικητής πόλης του Τύμπιγγεν κ. Όσερ, τα μέλη του συλλόγου, η βουλευτής κ. Χάλα-Χάιντ και η πρόεδρος της ένωσης των Γερμανοελληνικών εταιρειών κ. Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπέρκ η οποία ταξίδεψε εκτάκτως γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η ομάδα επέστρεψε μέσω Στουτγκάρδης στην Αθήνα την Κυριακή 29-4-09.