ΑΝΑΔΑΣΩΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΡΑΠΗ !!!

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η δεντροφύτευση στο λόφο Αράπη, που διοργάνωσε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας,  με την υποστήριξη του Σ.Π.Α.Υ.

Ο καλός καιρός βοήθησε και έτσι εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι   βρέθηκαν στο χώρο μπροστά από τον Παιδικό Σταθμό (τέρμα Δερβενακίων) στις 10.30 π.μ. όπου ο Δήμαρχος Καισαριανής  Ηλίας Σταμέλος μετά από σύντομο χαιρετισμό σήμανε την εκκίνηση της δράσης. Οι εθελοντές της Ε.Δ.Δ.Κ. συντόνισαν με επιτυχία περίπου 300  συμπολίτες μας  οι οποίοι κατάφεραν να φυτέψουν  περίπου  800 δενδρύλλια, συμβάλλοντας έτσι δυναμικά στην αναζωογόνηση της περιοχής η οποία έχει πληγεί κατά το πρόσφατο παρελθόν από μεγάλη πυρκαγιά.

Το «παρών» στην εθελοντική αυτή δράση  έδωσαν  Δημοτικοί  Σύμβουλοι της πόλης μας, ενώ σημαντική ήταν η εκπροσώπηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, του 2ου Συστήματος Προσκόπων Καισαριανής, της  Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας  Ηλιούπολης, του Συλλόγου Τριτέκνων, του ΣΑΕΒΕΚ (σύλλογος επαγγελματοβιοτεχνών), αλλα και το Σ. Ε. Ο. τοπικό  τμήμα Βύρωνα   Οι μεγάλοι όμως πρωταγωνιστές της δράσης ήταν οι μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου, 1ου, 2ου , 3ου   και 7ου Δημοτικού και του 4ου Νηπιαγωγείου οι οποίοι με τη βοήθεια της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, των εκπαιδευτικών, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, συμμετείχαν μαζικά στη δεντροφύτευση. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν στην αναδάσωση.

Η διοργάνωση ανάλογων περιβαλλοντικών δράσεων, πρόκειται να συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα.