ΑΣΚΗΣΗ "ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2016"

Με επιτυχία έλαβε χώρα στην περιοχή του Αισθητικού Δάσους Καισαριανής την Τετάρτη 18 Μαϊου 2016 η άσκηση του Πυροσβεστικού Σώματος "Δια Πυρός 2016".

Στην άσκηση συμμετείχαν πλήθος οχημάτων του Π.Σ., εναέρια μέσα (αεροπλάνα και ελικόπτερα), πεζοπόρα της Ε.Μ.Α.Κ., καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου.  

Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης οι Εθελοντικές Ομάδες Παπάγου-Χολαργού, Ηλιούπολης και Γλυφάδας.

Όπως ήταν φυσικό, μιας και είναι τομέας ευθύνης της, στην άσκηση συμμετείχε και η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής με 4 οχήματα, εκ των οποίων δύο  (Καισαριανή-1 και Καισαριανή-2) έπαιξαν ενεργό ρόλο ρόλο στην κατάσβεση του εικονικού μετώπου που προέβλεπε η άσκηση, ενώ το Καισαριανή-4 και Καισαριανή-5 βρίσκονταν σε αναμονή στο Πυροφυλάκιο Καισαριανής για παροχή νερού και μετακίνηση πεζοπόρου τμήματος αντίστοιχα. Στην άσκηση εκ μέρους της ΕΔΔΚ συμμετείχαν 16 εθελοντές (6 άτομα πληρώματα πυροσβεστικών οχημάτων, 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 άτομα οδηγός και τηλεπικοινωνιακός σύνδεσμος Υδροφόρας του Δήμου Καισαριανής και 3 άτομα για την επάνδρωση του συντονιστικού κέντρου της ΕΔΔΚ στο Πυροφυλάκιο).

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, παρατηρητές της Π.Υ. Κύπρου, καθώς και ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Σταμέλος και ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Δήμου Καισαριανής κ. Περής.