ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Στα πλαίσια του ετήσιου προγραμματισμού μας και με στόχο την πρακτική εκπαίδευση των εθελοντών της ομάδας, η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, διοργανώνει την Κυριακή 2 Απριλίου στις 09:00 άσκηση πεδίου αντιμετώπισης σεισμικού κινδύνου.

Το σενάριο της άσκησης υποθέτει σεισμό μεγάλης έντασης στην Αττική, ο οποίος προκαλεί στην Καισαριανή κατάρρευση των τηλεφωνικών δικτύων, κατά τόπους διακοπή της ηλεκτροδότησης, πτώση σοβάδων, λιθοδομών, τραυματισμούς και τροχαία ατυχήματα. Η άσκηση περιλαμβάνει συγκρότηση ομάδων τηλεπικοινωνιακών συνδέσμων, γραμματείας και Α΄ Βοηθειών, οι οποίες μεταβαίνουν στους χώρους καταφυγής και στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για να ξεκινήσουν καταγραφή του συγκεντρωμένου πληθυσμού και των σχετικών αναγκών. Τα αποτελέσματα της καταγραφής θα μεταδίδονται σε ψηφιακή μορφή μέσω ασυρμάτου (χωρίς χρήση διαδικτύου, το οποίο θεωρούμε ότι δε θα λειτουργεί) στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΔΔΚ και στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Παράλληλα συγκροτούνται ομάδες για αναφορά ζημιών και έλεγχο τρωτότητας στον αστικό και περιαστικό ιστό καθώς και το οδικό δίκτυο της Καισαριανής.

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ορίζεται το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΔΔΚ στο Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής (απέναντι από το τέρμα του λεωφορείου 224).