ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ- ΑΡΑΠΗ

ΑΝΤ-1 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ 10/08/2017    (ΑΠΟ 00:04-01:48)                                                                            ΑΝΤ-1 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 19:00 10/08/2017             (ΑΠΟ 18:14-22:30)

STAR. TV ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΔΚ

10/8/2017

 

                                                                                                          Δυναμική συμμετοχή στην καταπολέμηση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο λόφο του Αράπη στις 10 Αυγούστου (ώρα 14:05) είχε η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής. Το όχημα επιφυλακής της ομάδας (Καισαριανή-1) έφτασε πρώτο στο συμβάν και μέσα σε μισή ώρα και τα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα της ομάδας συμμετείχαν στην κατάσβεση, τόσο από την οδό Δερβενακίων όσο και από το χωματόδρομο κοντά στην κορυφή του Αράπη. Συνολικά από την ΕΔΔΚ, έλαβαν μέρος στην επιχείρηση 49 εθελοντές, 12 από τους οποίους σαν πεζοπόρο τμήμα στο τελευταίο, αλλά και επίπονο στάδιο της τελικής κατάσβεσης.

Εκτός από τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, τους εργαζόμενους του Δήμου Καισαριανής και των όμορων Δήμων που συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης, οφείλουμε να αναφέρουμε και τους εθελοντές από τις ομάδες του Βύρωνα, της Ηλιούπολης, του Παπάγου-Χολαργού αλλά και της Ροδόπολης, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την αλληλεγγύη, την καλή συνεργασία και την άμεση βοήθεια.

Ο Αράπης έχει καεί πολλές φορές και μετά από κάθε πυρκαγιά οι κάτοικοι της Καισαριανής και του Βύρωνα τον ξαναφυτεύουν. Η πυρκαγιά αυτή στην καρδιά της πόλης μας, η οποία κατέκαψε ζωτικό κομμάτι του πνεύμονά μας, αναδεικνύει την ανάγκη να βάλουμε όλοι οι πολίτες πλάτη για να φυλάξουμε το κοινωνικό αγαθό που λέγεται δάσος. Σε μια εποχή που η κρίση μαστίζει τις λαϊκές οικογένειες, που το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο φέρει την ευθύνη για την πυροπροστασία της χώρας, έχει απογυμνωθεί από προσωπικό και μέσα για χάρη των συμφερόντων της Fraport κλπ., δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν άλλον να ενδιαφερθεί για το οξυγόνο των, την ποιότητα ζωής μας, τη λαϊκή περιουσία: το δάσος.

Καλούμε τους πολίτες της Καισαριανής και των γειτονικών περιοχών να πυκνώσουν τις τάξεις του εθελοντικού κινήματος, να στηρίξουν τα δίκαια, πιεστικά αιτήματα των εργαζομένων πυροσβεστών και κυρίως να διαδώσουν το μήνυμα:

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ,

ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ