ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ 2018

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 ο Δήμος Καισαριανής με αφορμή τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποίησε στα «Ξύλινα» εκδήλωση για τα μέλη της Εθελοντικής Δασοπροστασίας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα τα μέλη της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής πραγματοποίησαν πληθώρα δράσεων με στόχο την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού καθώς και γενικότερες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων, από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά:

  • Πραγματοποίησαν συνολικά 7748 ώρες επιτήρησης με καθημερινές βάρδιες στον Υμηττό
  • Συμμετείχαν συνολικά σε 31 επιχειρήσεις τόσο εντός Καισαριανής όσο και σε άλλες περιοχές. Συγκεκριμένα:
  1. Σε 9 πυρκαγιές μεταξύ των οποίων και στη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά στη Νταού Πεντέλη, Ραφήνα και Μάτι.
  2. Σε 6 τροχαία ατυχήματα για παροχή βοηθείας
  3. Σε 5 περιπτώσεις για πτώσεις δένδρων
  4. Σε 11 επεμβάσεις για πλημμύρες κατοικιών
  • Επίσης, πραγματοποίησαν με επιτυχία τη βασική εκπαίδευση Εθελοντών στις 31 Μάρτη με 1 Απρίλη 2018.
  • Ταυτόχρονα, προχώρησαν σε ενημερώσεις σε σχολεία της Καισαριανής, καθώς και στα παιδιά που συμμετείχαν στο καλοκαιρινό camp του Δήμου Καισαριανής.

Για το 2018 μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Καισαριανής ήταν η συμβολή των Εθελοντών της στην διαμόρφωση του Κέντρου Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίησης του Δήμου, δίπλα στη Μονή Καισαριανής, το οποίο εγκαινιάστηκε την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 με εκδήλωση για τη Δασοπροστασία.

Όπως ανέφερε στον απολογισμό ο Αθανάσιος Εξαρχόπουλος επικεφαλής της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου μας και εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας: «με την φετινή  δράση της ΕΔΔΚ θα μπορούσαμε υπό άλλες συνθήκες να ήμασταν ικανοποιημένοι. Ωστόσο, οι καταστροφικές φωτιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και ικανοποίηση».

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κος Σπυρίδωνας Κοκκινάκης, καθώς και πλήθος μελών της ΕΔΔΚ.

Ο κ. Σπυρίδωνας Κοκκινάκης τιμήθηκε στην εκδήλωση από το Δήμαρχο της πόλης Ηλία Σταμέλο για την καθοριστική συμβολή του στη δημιουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Δήμου Καισαριανής.

Επίσης, ο Δήμαρχος βράβευσε και όλα τα μέλη της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Καισαριανής τα οποία συμμετείχαν αποφασιστικά στην ανακαίνιση & διαμόρφωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Δήμου μας.