Βανδαλισμός σε δεξαμενή πυρόσβεσης

Οι Εθελοντές Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής καταγγέλλουμε ένα ακόμη βανδαλισμό, αυτή τη φορά σε δεξαμενή πυρόσβεσης στο λόφο του Αράπη.

Βάνδαλοι έσπασαν τις βάνες της δεξαμενής, καθιστώντας την άχρηστη, λίγο πριν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος.

Οι δράστες αυτών των επαναλαμβανόμενων καταστροφών είναι, ή

1) Εμπρηστές που κοιτάζουν να ξηλώσουν τις υποδομές, ή

2) Χρήσιμοι ηλίθιοι που «για πλάκα» εξυπηρετούν τους σκοπούς των πρώτων.

Εάν ισχύει το δεύτερο, θέλουμε να τους πούμε με αγωνία: οι δεξαμενές, τα παρατηρητήρια και ότι άλλο κατά καιρούς βρίσκουμε σπασμένο ή λεηλατημένο βρίσκεται εκεί μετά από πολύ κόπο ώστε να προφυλάξουμε το δάσος, την ανάσα μας. Σπάζοντάς το δεν τιμωρείτε ούτε το σύστημα, ούτε τους γονείς σας ούτε την αντίπαλη ομάδα. Τους εαυτούς σας τιμωρείτε που δε θα έχετε μετά πού να σταθείτε, πού να περπατήσετε και ν’ ανασάνετε.

Εάν οι καταστροφές γίνονται από επίδοξους εμπρηστές, ή δήθεν παλαβούς, δηλώνουμε απερίφραστα, ότι όπως εδώ και 34 χρόνια, έτσι και φέτος θα μας βρείτε μπροστά σας, θα είμαστε εκεί, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε να μην χαθεί ούτε ένα χλωρό κλαρί!

Πεισμώνουμε πιό πολύ. Παίρνουμε κουράγιο κάθε φορά που τους χαλάμε τα σχέδια. Παίρνουμε κουράγιο κάθε φορά που γυρνάμε το βλέμμα μας κι αντικρύζουμε το βουνό πράσινο. Παίρνουμε κουράγιο απ᾽ τη γνώση ότι ο αγώνας μας είναι ανιδιοτελής, τον στηρίζει όλος ο λαός της Καισαριανής και της Αττικής, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους που δεν μπορούν να μετακομίσουν στο Περτούλι ή στην Ελάτη και ξέρουν καλά ότι αυτό το δάσος, αλλά και κάθε ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ & ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ!