Πυρκαγιά στο λόφο Αράπη, 8 Σεπτέμβρη 2019

Άμεση ήταν η επέμβαση της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής στην πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο λόφο Αράπη, στις 02:45 της Κυριακής 8 Σεπτέμβρη. Το ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ-1, που βρισκόταν σε περιπολία στο βουνό, έσπευσε στο σημείο μετά από κλήση του Κέντρου της Πυροσβεστικής και παράλληλα ξεκίνησε την κινητοποίηση των εθελοντών.

Παρά τη δύσκολη ώρα, στην επιχείρηση συμμετείχαν 10 εθελοντές με δύο οχήματα. Η έγκαιρη άφιξη των ενισχύσεων (4 οχήματα της Πυροσβεστικής και 2 της Δασοπροστασίας Βύρωνα), η συντονισμένη προσπάθεια από όλες τις δυνάμεις και οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν περιόρισαν την καμένη έκταση περίπου στα 2 στρέμματα ξηρά χόρτα.

Σημειώνουμε ότι απ᾽ το ίδιο σημείο είχε ξεκινήσει η μεγάλη πυρκαγιά της 10ης Αυγούστου 2017, καθώς και ότι οι δεξαμενές πυρόσβεσης που βρίσκονται στην περιοχή έχουν υποστεί πολλές φορές βανδαλισμούς, ή έχουν μυστυριωδώς αδειάσει.

Δηλώνουμε ότι όσοι, με κάθε τρόπο, επιβουλεύονται το δάσος θα μας βρίσκουν μπροστά τους, ό,τι ώρα και να είναι. Καλούμε το λαό της Καισαριανής και των γύρω περιοχών να περιφρουρήσει το κοινωνικό αγαθό που λέγεται δάσος, να εκπαιδευτεί και να δυναμώσει το εθελοντικό κίνημα, αλλά και να βρίσκεται σε επαγρύπνηση.