ΤΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ!

Το χιόνι είναι για πολύ κόσμο πηγή χαράς και ξεγνοιασιάς, αλλά εύκολα μπορεί να γίνει πηγή κινδύνων και προβλημάτων.
Το απόγευμα της 13ης Φεβρουαρίου, 1ης ημέρας της κακοκαιρίας "Μήδεια", η Εθελοντική Δασοπροστασία της Καισαριανής συμμετείχε στην επιχείρηση ανεύρεσης 3 ανηλίκων που είχαν χαθεί στον Υμηττό, οι οποίοι βρέθηκαν ασφαλείς σε άλλες περιοχές του βουνού.
Στις 14 Φεβρουαρίου, οι εθελοντές μας χρειάστηκε να δώσουν πραγματική μάχη για να απομακρύνουν 11 (!) πεσμένα δέντρα από τον ασφαλτόδρομο που οδηγεί στην κορυφογραμμή του Υμηττού, ώστε να απεγκλωβιστούν εργαζόμενοι από τις κεραίες εκπομπής  και στρατιωτικό προσωπικό από το ραντάρ.
 
Λόγω των όχι και τόσο χαμηλών θερμοκρασιών, το χιόνι που έπεσε ήταν βαρύτερο απ' ότι συνήθως. Τρανταχτή απόδειξη τα πάμπολα ξεριζωμένα, σπασμένα από τη ρίζα δέντρα τα οποία συνέχισαν να μπλοκάρουν τους ασφαλτόδρομους και τους δασικούς δρόμους του Υμηττού. 
Την Παρασκευή 19/2 και όλο το Σαββατοκύριακο 20-21/2, τα μέλη της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής καταπιάστηκαν με το να απελευθερώσουν τα ορεινά περάσματα του Υμηττού.
Κι αυτό το Σαββατοκύριακο, 27-28/2, συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό το κόψιμο και την απομάκρυνση σπασμένων κλαδιών που κρέμονταν από τα δέντρα του Σκοπευτήριου Καισαριανής και αποτελούν συνεχή κίνδυνο για τους περαστικούς. 
 
Τα αλυσοπρίονα, από την πρώτη μέρα του χιονιά "πήραν φωτιά" και συνεχίζουν, για να μην κινδυνέψει κανείς, για να μην βρεθεί κανένα πυροσβεστικό όχημα εγκλωβισμένο από πεσμένο κορμό στην αντιπυρική περίοδο που έρχεται σε 2 μήνες.