ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Την περασμένη Κυριακή, 6 Αυγούστου, στις 19:55, παρατηρητής της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής εντόπισε καπνό πλησίον του Βλητικού Σταθμού, στην ανώνυμη οδό που συνδέει την Εθνικής Αντιστάσεως με την Περιφερειακή Κατεχάκη-Αλίμου. 

Άμεσα ενημερώθηκε το Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ στο σημείο έσπευδε το πυροσβεστικό όχημα ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ3. 

Ο καπνός προερχόταν από ΤΑΞΙ το οποίο είχε πάρει φωτιά λόγω τεχνικής βλάβης. Κατευθείαν άρχισε η πυρόσβεση του φλεγόμενου οχήματος ενώ στο σημείο έφτασαν ένα πυροσβεστικό όχημα της Ομάδας του Βύρωνα καθώς και δύο οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος. Ευτυχώς δεν κινδύνευσε ο οδηγός του ΤΑΞΙ. 

Ο καθαρισμός που είχε γίνει πρόσφατα στο πρανές του δρόμου, καθώς και η άμεση κινητοποίηση χάρη στα άγρυπνα μάτια των εθελοντών της ΕΔΔΚ που στελεχώνουν τα παρατηρητήρια του Υμηττού αποσόβησε την επέκταση της φωτιάς στη δασική βλάστηση.

Γι' αυτό είμαστε στο βουνό: άμεσος εντοπισμός καπνού, τάχιστη μετάβαση μικρών ευέλικτων πυροσβεστικών οχημάτων και πρώτη προσβολή πυρκαγιάς ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσής της στο δάσος. 

Όσο κι αν το καλοκαίρι δείχνει να πλησιάζει προς το τέλος του, η Αντιπυρική Περίοδος είναι ακριβώς στη μέση και την αιχμή της. Παραμένουμε σε εγρήγορση με όσες δυνάμεις έχουμε, για να αντέχουμε.