ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ;! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Χθες, βράδυ 24 του Αυγούστου, εθελοντές μας, περίοικοι του Σκοπευτηρίου, ενημέρωσαν το Πυροφυλάκιο Καισαριανής ότι έχει πιάσει φωτιά μέσα στο πάρκο.

Το πρώτο όχημα που έφτασε στο σημείο ήταν αυτό της απογευματινής βάρδιας επιφυλακής της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής. Πολύ γρήγορα στο χώρο έφτασαν οχήματα των Ομάδων του Βύρωνα, του Παπάγου-Χολαργού, της Ηλιούπολης και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η φωτιά έκαιγε μέσα στο παλιό πεδίο βολής του εγκαταλελειμμένου πια κτιρίου της Σκοπευτικής Λέσχης, με κίνδυνο να επεκταθεί στο υπόλοιπο πάρκο του Σκοπευτηρίου και ακόμα χειρότερα στον διπλανό Ιερό χώρο του Θυσιαστηρίου.

Σε πολύ λίγο χρόνο, η ΕΔΔΚ κινητοποίησε και δεύτερο πυροσβεστικό όχημα, καθώς και δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού προς συντονισμό και ενίσχυση των δυνάμεων μας που επιχειρούσαν. Εθελοντής μας συνόδευσε την υδροφόρα του Δήμου Καισαριανής ως τηλεπικοινωνιακός σύνδεσμος, ενώ και υδροφόρα του ΣΠΑΥ τροφοδότησε τα οχήματα που επιχειρούσαν κατάσβεση.

Η μοναδική ανησυχητική στιγμή, η οποία καταγράφηκε από πολλούς και δημοσιεύτηκε σε αρκετά μέσα, ήταν ένα -και ευτυχώς μοναδικό- κυπαρίσσι, το οποίο και κάηκε ολοσχερώς. Η νηνεμία που επικρατούσε στην περιοχή βοήθησε στο να μην επεκταθεί σε διπλανά δέντρα και στο να ολοκληρωθεί η κατάσβεση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

18 συνολικά εθελοντές της ΕΔΔΚ κινητοποιήθηκαν για το περιστατικό, ενώ άλλοι 4 στελέχωναν τα παρατηρητήρια του Υμηττού. Παράλληλα, πριν ολοκληρωθεί η κατάσβεση στο Σκοπευτήριο, ένα ακόμα πυροσβεστικό μας όχημα βρισκόταν σε ετοιμότητα στο Πυροφυλάκιο Καισαριανής για να καλύπτει τον τομέα του βουνού.

Οι Εθελοντές και εθελόντριες της Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής είναι παρόντες και παρούσες. Με ατέλειωτες συνεχόμενες βάρδιες, σε 24ωρη επιφυλακή λόγω υψηλής επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές.   Με όσες δυνάμεις μπορούμε να παρατάξουμε, κάνουμε το καλύτερο για την προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.

 Το καλοκαίρι μπορεί να τελειώνει, αλλά η αντιπυρική περίοδος είναι σχεδόν στα μισά. Βοηθήστε μας. Μη μένετε θεατές, γίνετε εθελοντές!