ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

 
Φωτοβολίδα αλεξίπτωτου ευθύνεται για πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του λόφου Κουταλά, επί της περιφερειακής οδού Κατεχάκη-Αλίμου στο ύψος των φαναριών της Καισαριανής, το απόγευμα της Πέμπτης 28/9
Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και μέσα σε πολύ λίγο χρόνο ενημερώθηκαν οι εθελοντές της ΕΔΔΚ οι οποίοι και έσπευσαν στο σημείο κινητοποιώντας σχεδόν το σύνολο των πυροσβεστικών οχημάτων της ομάδας.

Στο σημείο είχαν προστρέξει οχήματα του πυροσβεστικού σώματος, της ομάδας δασοπροστασίας του Βύρωνα, καθώς και της αντίστοιχης ομάδας της Ηλιούπολης.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, μια επιπλέον φωτοβολίδα αλεξίπτωτου εκτοξεύτηκε και κατά την πτώση της κατέληξε στο χώρο του νεκροταφείου του Δήμου Καισαριανής. Στο σημείο έσπευσε άμεσα όχημα της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής όπου διαπιστώθηκε ευτυχώς ότι δεν υπήρχαν υλικές ζημιές.

 
Δυστυχώς και οι δύο φωτοβολίδες εκτοξεύτηκαν από οπαδούς κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο στάδιο της Καισαριανής. Ο οπαδισμός απ' ο,τι φαίνεται δε θέτει σε κίνδυνο μόνο τους φιλάθλους.  Μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και το φυσικό περιβάλλον που με τόσο κόπο προστατεύουμε κάθε καλοκαίρι, 38 χρόνια τώρα.