Ασκηση εκκένωσης του οικισμού «Βλητικός Σταθμός»

Η Εθελοντική Δασοπροστασία Δ. Καισαριανής την Κυριακή 19 Μαϊου 2024, συμμετείχε  σε άσκηση οργανωμένης εκκένωσης του οικισμού «Βλητικός Σταθμός» που διεξήγαγε με επιτυχία ο Δήμος Καισαριανής, στο πλαίσιο του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών  εξαιτίας δασικών πυρκαγιών. 

Στην άσκηση συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος και η Δημοτική Αρχή, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Αττικής, η Ελληνική Αστυνομία, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, η Επιτροπή κατοίκων και οι κάτοικοι του οικισμού «Βλητικός Σταθμός»

Πρόκειται για την πρώτη παρόμοια άσκηση σε πραγματικό χρόνο που διεξήχθη από τον Δήμο με καθολική σχεδόν συμμετοχή των  κατοίκων του οικισμού.

Το όλο εγχείρημα διεξήχθη με βάση το ήδη υφιστάμενο σχέδιο εκκένωσης, που εκπονήθηκε με την σημαντική συμβολή της ΕΔΔΚ από το 2018.

Οι 33 περίπου κατοικίες του οικισμού, βρίσκονται εντός πυκνού πευκοδάσους, με πολύ αυξημένη έως ακραία τρωτότητα κατοικιών και με περιορισμούς στην πρόσβαση λόγω υποτυπώδους οδικού δικτύου.