ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΕΔΔΚ

Το Σάββατο 23/1/2010 εθελοντές της ΕΔΔΚ και της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenattack εμπλούτισαν την βόρεια πλευρά του Κουταλά, που είχε καεί το 2007, με περισσότερα από 2000 προβλαστημένα βελανίδια.

  

Την Κυριακή 7/2/2010 η ΕΔΔΚ υποστήριξε την αναδάσωση που οργάνωσε ο Δήμος Βάρης στο Χέρωμα με προβλαστημένο πολλαπλασιαστικό υλικό και εθελοντές.Στην αναδάσωση που υποστήριξαν η Γ.Γ. Νέας Γενιάς και ο ΣΠΑΥ συμμετείχαν πολίτες, σχολεία, οι εθελοντικές ομάδες της Βάρης και της Βούλας, άνδρες από την κοντινή μονάδα της Αεροπορίας, ο Διοικητής και άνδρες του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού και το Ελληνογερμανικό κέντρο αλληλεγγύης. Παρευρέθηκαν ακόμα ο Περιφερειάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βελής και ο Διευθυντής του ΣΠΑΥ κ. Νομικός.
Συνολικά φυτεύτηκαν, παρά τη βροχή, 5000 προβλαστημένοι καρποί βελανιδιάς απ' τις ποικιλίες Quercus Aegilops και Quercus Ilex, ενώ άλλοι 5000 καρποί παραδόθηκαν στην εθελοντική ομάδα της Βάρης για να φυτευτούν με μικρές εξορμήσεις τις επόμενες ημέρες στο Νότιο Υμηττό.