20 ΦΕΒ. 2011, ΕΓΙΝΕ Η ΣΠΟΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ λ. ΑΛΕΠΟΒΟΥΝΙ (ΑΡΑΠΗ)

Ο Δήμος Καισαριανής , η Ένωση Γερμανοελληνικών εταιριών και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς συνδιοργάνωσαν σποροφύτευση και εμπλουτισμό με προβλαστημένα βελανίδια στην καμμένη περιοχή του λόφου Αλεποβούνι (Αράπη) του Υμηττού, με την οργανωτική υποστήριξη της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δ. Καισαριανής.

Συνολικά φυτεύτηκαν 20.000 προβλαστημένες βελανιδιές που προετοιμάστηκαν από την ΕΔΔΚ με την υποστήριξη της Ένωσης Γερμανοελληνικών εταιριών (VDGG). Στην αναδάσωση συμμετείχαν, εκτός των εθελοντών της  ΕΔΔΚ, οι εθελοντικές ομάδες του ΣΕΠΠΒ/ΑΤΥ, της Βάρης, της Γλυφάδας, της Βούλας, του Παπάγου, καθώς και πολίτες και μαθητές των σχολείων Καισαριανής και Βύρωνα.

Στην σποροφύτευση που είχε τεθεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππου Πετσάλνικου, πήραν μέρος μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Γερμανίας κ. Ronald Wegener , η Πρόεδρος της Ένωσης Γερμανοελληνικών εταιριών κ. Zigrid Σκαρπέλη-Sperk, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του προεδρείου της ένωσης, η υφυπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης κ. Άννα Νταλάρα, ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Γιάννος Λιβανός , ο βουλευτής κ. Χρήστος Μαγκούφης, ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Αντώνης Καμπάκας, η αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Γωγώ Φιλίππου και όλες οι δημοτικές παρατάξεις του Δ.Σ. Δήμου Καισαριανής.

Μετά την σποροφύτευση ακολούθησε εκδήλωση στο δημοτικό αναψυκτήριο της Καισαριανής «Τα ξύλινα». Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η υφυπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Κ. Άννα Νταλάρα υποσχέθηκε την επίλυση του χρονίζοντος ζητήματος της ασφάλισης των εθελοντών, ενώ ο ΓΓΝΓ κ. Γιάννος Λιβανός εξήγγειλε την δημιουργία στην Καισαριανή εκπαιδευτικού κέντρου μη τυπικής μάθησης εθελοντών για την Δασοπροστασία, την προστασία της βιοποικιλότητας και την Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.